Volframfiskpärlor

Volfram fiskpärlor bild

Volframfiskpärlor är standard i branschen och har bearbetats till nästan alla berömda pärlmönster som finns på marknaden.

Volframfiskpärlor är tillverkade av volfram, som är betydligt tyngre än bly, används inte bara för att provocera fisken att bita, utan också för att tvinga flugan att sjunka botten. På vanliga pärlhuvuden finns ett litet och ett stort uttråkat hål för att hjälpa till att glida det lätt runt krokböjningen och passa snyggt bakom krokögat.

Volframfiskpärlor tillverkas uteslutande för fluga med ett hål med duelldiameter. Ett litet och ett stort uttråkat hål för att lätt glida runt krokböjningen och passa snyggt bakom krokögat. Dessa pärlor är pläterade för att motstå ansträngning och ger blixt även i de mest färgade vatten.

Alla seriösa flugfiskare vet att flugor med volframfiskepärlor gör underverk för fångsthastigheter när de fiskar snabba och tydliga bäckar. De gör också underverk i någon annan djupvattensituation! Få flugorna till botten där fisken är och du måste bara fånga mer fisk!

Skäl att välja volfram som material i fiskpärlor

Volfram är en av de tungaste metallerna som finns tillgängliga. Den är så tung att den kan användas för tillverkning av volframfiskpärlor. Volfram har en täthet av raser från 16,5 gram / cm3 till 18,5 gram / cm3 nära rumstemperatur, i jämförelse har bly bara en densitet på 11,34 gram cm-3. Som ett resultat är volframfiskpärlor nästan dubbelt så tunga som bly i samma volym.